További feladatbeállítások 2019-10-10T12:41:52+00:00

ÚJ JÁTÉK LÉTREHOZÁSA

További feladatbeállítások

Hogyan állíthatok be GPS koordinátához kötött feladatokat?

Amennyiben játékát élő térképre építette, akkor megadhat gps-koordinátákhoz kötött feladatokat is. Kérjük, tartsa azonban szem előtt, hogy a gps-koordinátákhoz kötött feladatok pontossága a készüléken múlik. A gps-koordinátákhoz rögzített feladatok nem elérhetőek beltéren vagy statikus térképen.

Ez a beállítás a feladat információs ablakából érhető el. Válassza a „További beállításokat”, majd a „Csak helyes gps koordinátákon válaszolható meg” opciót. Adja meg a kívánt közelséget, és ne feledje el elmenteni a változásokat.

A gps-koordinátákhoz kötött feladatok a játéktér tértképén szürkévé változnak. A játékosok ezeket a feladatokat nem érik el, amíg nem érnek elég közel a feladat pontjához. Miután a játékosok elég közelségbe kerültek a feladathoz, az azt jelző zászló rózsaszínre vált és a feladat immár megnyitható.

 

Mi az a villámfeladat és hogyan hozhatok létre egyet?

A villámfeladat egy olyan feladat, amely nem jelenik meg a játéktér térképén. A játék folyamán bármikor aktiválható, és minden játékosnak meg kell válaszolnia, miután megnyitották.

A villámfeladatot ugyanúgy kell létrehozni, mint bármely másik feladatot. A feladatot villámfeladatként a feladat információs ablak → További beállítások → Villámfeladat beállítása menüpontban állíthatja be.

Miután feladatát beállított villámfeladatként, az nem lesz látható instruktori játékterén, helyette a jobb oldali gyors ikon alá kerül.

A játékosok számára csak akkor válik láthatóvá egy villámfeladat, ha ön a játék során megnyitja. Ha a játéka zajlik, akkor a Gyors ikonnal megnyithatja és be is zárhatja a Villámfeladatot.

Miután megnyitott egy Villámfeladatok, az megjelenik a játékosok térképén, akiknek meg kell válaszolniuk, mielőtt tovább léphetnének más feladatokra.

Ha a játékosok éppen egy másik feladat megválaszolásának közepén tartanak, amikor a villámfeladat megnyílik, akkor befejezhetik az aktuális feladatot, mielőtt tovább lépnének a villámfeladatra. Miután a villámfeladatot megválaszolták, vagy azt az instruktor bezárta, a játékosok folytathatják a többi feladatot.

 

Mi az az időkorlátos feladat és hogyan hozhatok létre egyet?

A játékosoknak az időkorlátos feladatokat adott időn belül kell végrehajtaniuk, miután azokat megnyitották. Időkorlátot a Feladat információs ablak → További beállítások → Időkorlát megadása menüpontban adhat meg.

Ne felejtse el menteni a változásokat. Az időkorlátos feladatokat a játékosok térképén óra ikon jelöli a felugró feladatablakban.

Miután a feladat megnyílt, az óra elkezd visszaszámolni.

Ha a játékos bezárja a feladatot, mielőtt a választ elküldte volna, a feladat zászló kékre változik a játékos térképén.

Ha letelik az idő, mielőtt a játékosok befejezték volna a feladatot, a feladat-zászló lilára vált.

Ha kifutottak az időből, a játékosok többé nem adhatnak választ a feladatra, és elveszítik a feladatért kapható pontokat.

 

Mik azok a kitűzők? Hogyan használjam őket?

A kitűzőkkel külön kiemelheti a jó munkáért járó dicséretet. Kitűzőket a játékbeállításokban hozhat létre úgy, hogy az Ikon gombbal hozzáad egy képet, elnevezi a kitűzőt majd a „Létrehoz”-ra kattint.

A kitűzők kétféleképpen használhatók:

  • Amikor létrehoz egy feladatot, akkor automatikusan odaítélhet egy kitűzőt a további beállítások segítségével. Adja meg a játékostól elvárt pontszámot, és válassza ki a kitűzőt. Mentsen.
  • Amikor a kreatív feladatokat értékeli, a pontokon felül kitűzőket is kiválaszthat.