Milyen képeket használhatok játéktérként? 2019-10-10T12:32:39+00:00

ÚJ JÁTÉK LÉTREHOZÁSA

Milyen képeket használhatok játéktérként?

Játéktérként használhat egy vagy több (legfeljebb három) képet. Ezeknek .jpeg vagy .png formátumban kell lenniük. Amennyiben a kiválasztott játéktér pdf-, word-, ppt-, raw- vagy bármely más formátumban van, mentse el .jpeg vagy .png formátumban, mielőtt a seppora feltöltené. Egy játéktér ideális mérete 1000 x 800px. Mobiltelefonokon a portré megjelentés működik a legjobban.

 

360°-os képek használata játéktérként

A prémiumfiókokban használhat 360°-os képeket. A Seppoban ötféle 360°-os kép közül választhat, de amennyiben saját képet kíván használni, íme két lehetőség ingyenes 360°-os képek beszerzésére:

  1. A Google és ahhoz hasonló keresőmotorok segítségével keressen egy képet. Írja be a „360 picture cc0” kereső kifejezést és végezzen képkeresést. Ne feledje ellenőrizni, hogy a kép használata nincs megállapodáshoz kötve. A „cc0” kifejezéssel keresett képek általában nincsenek jogdíjhoz kötve, de ajánlott efelől megbizonyosodni.
  2. Töltsön le mobilkészülékére egy olyan alkalmazást, amely képes 360°-os képeket készíteni. Az ajánlott alkalmazások közé tartozik például a Google Stret View és a FOV.

 

Mindkét opcióhoz jó tudni: a 360°-os képek gyakran igen nagyméretűek. Gondoskodjon róla, hogy a kép megfelel az alábbi feltételeknek:

  • A leghosszabb oldala nem több 3000px-nél
  • Az optimális file-méret Mb, és
  • A file formátuma .jpg.

 

A képeket könnyedén szerkesztheti az olyan képszerkesztők segítségével, mint a Paint (Win) vagy a Preview (Mac), illetve más, fejlettebb programokkal, mint a Photoshop vagy Gimp. A 2Mb-nál nagyobb képek az instruktor oldalról letölthetők, de a játékos oldalon akadozhat a megnyitásuk.