Egyéb játékbeállítások 2019-10-10T12:44:42+00:00

ÚJ JÁTÉK LÉTREHOZÁSA

Egyéb játékbeállítások

Szintek: Mik ezek és hogyan használjam őket?

Amikor szinteket használnak, a játékos a játék indulásakor csak 1 szintű feladatokat lát majd a játékterén. Az új feladatok a játékos fokozatos haladása nyomán kerülnek a játéktérre. A szintek alkalmasak a játék jelentette kihívás fokozatos növelésére, és hogy a játékosokban a fejlődés érzetét keltsük.

A szintek használatához aktiválja őket a játékbeállíásokban, majd mentsen.

Hozza létre a feladatokat. Nyissa meg a szinteket a térképnézetben bal oldalon az ötödik gomb segítségével.

Húzza az egyes feladatokat a megfelelő szinthez. A szinteket elnevezheti és megváltoztathatja a hozzáférési kritériumokat. A megválaszolt feladatok száma azt jelenti, hogy a játékosnak ennyi feladatot kell elvégeznie, mielőtt a következő szintre léphet. A pontszám azt jelenti, hogy a játékosnak ennyi pontot kell összegyűjtenie a következő szint előtt. A következő szint megnyitásához mindkét feltételnek eleget kell tenni. Ne felejtsen menteni.

Az automatikusan megnyíló feladatok (0. szint) a játék indulásakor felugranak a játékos képernyőjén. A játékosnak a folytatáshoz meg kell válaszolnia őket. A 0. szintű feladatok nem jelennek meg a játékos térképén, ezért bárhol elhelyezhetők a tanári térképen.

Felhívjuk a figyelmet, hogy amennyiben csak kreatív feladatok vannak, a játékosok nem léphetnek a következő szintre, amíg nem ki nem értékelte a feladataikat, hogy elérjék a ponthatárt.

 

Offline játék – mit jelent ez?

Az offline játék révén a játékosok olyan helyzetekben is folytathatják a játékot, ahol a hálózati kapcsolat nem megbízható, és a játékosok időről időre elveszíthetik a kapcsolatot. Ha egy játékos offline állapotban van, a videók és hangok nem letölthetők, illetve nem adhatók meg válaszként. A válaszok a böngésző ideiglenes memóriájában (cache) kerülnek tárolásra, és onnét küldik őket tovább az oktatónak, ha a játékos ismét online állapotba kerül. A memória olykor megtelhet és a játék lefagyhat, amely az addig tárolt válaszok elvesztéséhez vezet. Jó tudni, hogy, amennyiben szinteket használ, a játékos nem léphet a következő szintre, amíg offline állapotban van. Javasoljuk, hogy rendszeres időközönként csatlakozzanak fel a hálózatra.

Az offline módot a játékbeállítások között aktiválhatja, majd mentse.

 

Email értesítések

Beállíthat email-értesítéseket a játékban megadott új válaszokhoz és üzenetekhez. A hosszabb ideig tartó játékokban így nem kell folyton ellenőriznie, hogy történt-e változás. Nyissa meg a játékbeállításokat és menjen az email értesítésekhez. Válassza ki, milyen eseményekről kíván értesülni, és hogy mikor kerüljenek kiküldésre az emailek (minden válaszhoz/üzenethez egyenként, vagy napi összesítésben). Adja meg az email címét és mentsen.